fbpx

Waarom nu een goed moment is om te starten met een gezonde levensstijl

You are here: Home / Waarom nu een goed moment is om te starten met een gezonde levensstijl

PowerSlim

23 april 2020

Het is een gekke tijd. De lente is van start gegaan en we hebben eigenlijk heel veel zin in de zomer, maar we hebben geen idee wat ons te wachten staat. We zitten thuis en wachten af. Kunnen we straks weer gezellig met familie barbecueën in de tuin, met vrienden drankjes doen op het terras of een dagje naar het strand of het zwembad?

Ondanks alle onzekerheid is het ook een goed moment om na te denken. Wat is nou echt belangrijk? Waar word je blij van? En wat zou je graag willen bereiken? We beseffen ons op dit moment maar al te goed dat een gezonde levensstijl ontzettend belangrijk. En misschien is dit moment voor jou wel de uitgelezen kans om daarmee aan de slag te gaan! Wij geven je een aantal goede redenen en tips om meteen van start te gaan!

 • Je gezondheid is o zo belangrijk
  Jij wil je toch ook lekker in je vel voelen, gedag zeggen tegen overtollige kilo’s, gezond eten en meer bewegen? Je voelt je er zoveel beter door!  
 • Je hebt meer tijd Waarschijnlijk heb je meer tijd, doordat je in de weekenden geen afspraken hebt en doordeweeks geen reistijd naar je werk. Of misschien zit je wel helemaal thuis omdat jouw werkzaamheden stil liggen. Meer tijd betekent ook dat je meer tijd te besteden hebt aan andere dingen. Bijvoorbeeld om te koken, duik eens de keuken in en maak lekkere, gezonde recepten. Maar je hebt ook meer tijd om je te verdiepen in een gezonde levensstijl. Lees meer over gezonde voeding, kijk bijvoorbeeld eens tussen onze artikelen, of ga op zoek naar koolhydraatarme recepten.
 • Het is langer licht Lange zomeravonden maken ons actiever. We kruipen minder snel op de bank voor de tv maar hebben meer zin om naar buiten te gaan. Ga bijvoorbeeld lekker de natuur in en maak een avondwandeling. Geniet van de groene natuur en alle bloesem aan de bomen! Of wat dacht je van een thuis workout voor de fanatiekelingen onder ons.
 • We hebben meer zin in lichte maaltijden De tijd van stamppotten is achter de rug en we hebben meer zin in lichtere maaltijden. Een uitstekend moment dus om gezonder te gaan eten. Bijvoorbeeld een heerlijke salade, crackers met cottage cheese en radijsjes of ’s avonds een visje met gegrilde groenten. Al onze lekkere, koolhydraatarme recepten bekijk je hier.
 • Barbecueën kan prima PowerSlim proof Barbecueën kan prima koolhydraatarm. Ga voor een lekker gegrild stukje vlees of vis, met een rijk gevulde salade en wat gegrilde groentes. Lees hier onze 7 tips voor een slanke barbecue.
 • Je hoeft geen nee te zeggen Doordat we allemaal thuis zijn, zijn er ook geen gezellige feestjes, etentjes of collega’s die trakteren op een stuk taart. Kortom, er zijn veel minder verleidingen waar je voor kunt zwichten. De verleidingen in je eigen huis, daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Als er geen reep chocolade in de kast ligt, kun je hem ook niet opeten. Eigenlijk is een gezond eetpatroon nu dus gewoonweg heel makkelijk!
 • Maaltijdsalades We hebben meer zin in maaltijdsalades, ze zijn gezond en er is volop variatie mogelijk! Van lunch tot diner, van vis, vlees tot vegetarisch. Tip: gebruik de smoky barbecue bites als croutons.

Ga bijvoorbeeld voor deze lekkere rijstsalade met gerookte zalm en radijsjes.

Of deze mediterrane kipsalade.

 • Je drinkt meer water
  Met warmer weer wordt het ook makkelijker om meer water te drinken. En meer water drinken is goed voor je! Zo helpt water drinken je nieren met de afvoer van afvalstoffen en zorgt het ervoor dat je sneller verzadigd bent.

Slanke zomer tips

 • Plan 1 à 2 keer per week een vaste avond om te gaan wandelen en bel meteen gezellig met een vriend of vriendin. Bijkletsen én bewegen tegelijk!
 • Maak een dubbele portie van je favoriete maaltijdsalade. Zo heb je je lunch of diner voor de volgende dag ook al klaar.
 • Maak een weekplanning. Ga op zoek naar lekkere recepten en bedenk wat je komende week gaat eten en neem je lijstje mee naar de supermarkt. Zo zorg je ervoor dat je de komende week alleen gezonde producten in huis hebt en lekker en koolhydraatarm eet!
 • Blijf jezelf motiveren door jezelf te herinneren aan de reden waarom je begonnen bent. Schrijf een motiverende quote op een post-it en plak deze op je spiegel, of gebruik hem als achtergrond op je telefoon. Je voortgang bijhouden of je successen opschrijven kan er ook voor zorgen dat je gemotiveerd blijft!
 • Drink 2 liter water per dag. Tip: zorg ervoor dat je een flesje of glas water bij de hand hebt. Dit herinnert je er aan om meer water te drinken. Je kunt ook een timer instellen op je telefoon of een app downloaden waarbij je de hoeveelheid water die je drinkt kunt bijhouden.