Geen zin om te koken? 1x koken voor 2 verschillende maaltijden!

Ayla Steegs-Janssen Diëtist PowerSlim
6 augustus 2019
Geen zin om te koken? Of gewoonweg te druk of te warm? In de vakantieperiode en misschien ook wel daar buiten, loopt een dag soms toch allemaal wat anders dan gepland. Toch wil je er wel voor waken dat je niet een kant- en klaarmaaltijd gaat kopen of iets laat bezorgen, want deze bevatten vaak veel onnodige suikers, verzadigd vet en zout. Dan liever een verse gezonde maaltijd met veel groenten.
Een bekende tip is om een grotere portie te maken waar je de volgende dag ook nog van kunt eten. Maar, ik heb vaak geen trek in precies hetzelfde eten twee dagen achter elkaar, maar ook geen zin om te koken. Heb jij hier ook geen zin in? Haal dan inspiratie uit onderstaande ideeën. Met wat basis ingrediënten en een kleine aanpassing hoef je maar één keer wat uitgebreider te koken en heb je toch twee keer een net iets andere maaltijd.
PS. Let op dat je voor de juiste hoeveelheid vlees/vis kiest. Dus maar 40-50g indien je er een PowerSlim product bij neemt.
Kip tandoori
Fase 1
Basis:
Kip gemarineerd in knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, koriander, komijn, chili flakes, kaneel, kruidnagelpoeder, zout, citroensap, olijfolie en Griekse yoghurt. Voor specifieke hoeveelheden voor één portie, bekijk dit recept. Bak de kip tandoori met groene paprika en champignons.
Dag 1: Serveer de ingrediënten in een PowerSlim wrap.
Dag 2: Maak een maaltijdsalade met de kip tandoori. Voeg wat sla, komkommer en/of tomaatjes toe.

Mexicaanse schotel
Fase 1
Basis:
Tartaar bakken met ui, groene paprika, tomaatjes, chili- en paprikapoeder, peper, zout
Dag 1: Lekker in een PowerSlim wrap!
Dag 2: Maak de volgende dag een nachoschotel van de PowerSllim tortillachips kaas en de overgebleven tartaar. Lekker met een beetje roomkaas light.

Pulled chicken
Fase 1
Basis:
Pulled chicken met salade of witte kool. Het recept voor pulled chicken lees je hier. Indien je geen slowcooker hebt kun je de kip ook gaar koken in een pan water en met behulp van twee vorken uit elkaar trekken. Voeg dan de kruiden toe en bak nog even in de pan.
Dag 1: Serveer de pulled chicken met PowerSlim sojarijst en witte kool.
Dag 2: Serveer de pulled chicken als lunch op een PowerSlim meerzaden bolletje of in een wrap. En serveer de (witte kool) salade apart.
Gerookte zalm
Fase 1
Basis:
Gerookte zalm met cherrytomaatjes en avocado
Dag 1: Serveer door een salade met komkommer. Ook lekker met de honing-mosterddressing van PowerSlim!
Dag 2: Maak een lekker bord pasta en meng de zalm, tomaatjes en avocado met roomkaas light en spinazie door de pasta.
Oosterse biefstuk
Fase 1
Basis:
Gebakken biefstuk in Kikkoman sojasaus met champignons en taugé
Dag 1: Serveer met PowerSlim sojarijst.
Dag 2: Snijd de biefstuk in reepjes en verwerk samen met de champignons en taugé in een groene salade.

Oosterse wokgroenten
Fase 2A (eventueel fase 1, maar let dan goed op de hoeveelheid groente)
Basis:
Wokgroenten zoals champignons, paprika, ui, courgette, taugé, etc.
Dag 1: Lekker met wat sojasaus en PowerSlim noodles.
Dag 2: Je kunt de gebakken groenten de volgende dag verwerken in een omelet.

Lekker Italiaans
Fase 2a
Basis:
Tartaar bakken met tomaten, tomatenpuree, ui, knoflook, Italiaanse kruiden, peper, zout
Dag 1: Verwerk tot een lasagne met de PowerSlim lasagnebladen. Maak af met wat geraspte 30+ kaas.
Dag 2: Serveer met courgetti en rucola. Ook lekker met verse basilicum!
Pasta pesto
Fase 2b
Basis:
Pasta (bijvoorbeeld de fusilli van PowerSlim) met pesto, gebakken kip, paprika en courgette
Dag 1: Serveer de pasta als diner.
Dag 2: Serveer koud als pastasalade en voeg wat rucola en eventueel rauwe groenten toe zoals komkommer en tomaat.
Chili
Fase 3C
Basis:
Maak een lekkere chili con carne met rundertartaar en kidneybonen. Een recept hiervoor vind je in het PowerSlim kookboek.
Dag 1: Serveer met zilverliesrijst.
Dag 2: Warm de chili op en doe deze in een volkoren wrap.